Chokladbollar med nutella

2017-01-20 062

2017-01-20 061

I det här receptet på chokladbollar använder jag oboypulver. Har du inget oboypulver hemma – använd kakao och strösocker istället. Nutellan kan självklart uteslutas om man vill göra vanliga chokladbollar.

Chokladbollar med nutella 10 st
100 g smör, rumsvarmt
3 dl havregryn
0,5 dl strösocker
0,25 dl ljus sirap
4 msk oboypulver
2 msk kakao

Nutella
Pärlsocker

Gör så här:
Börja med att klicka ut 10 st klickar med nutella på ett bakplåtspapper, ungefär 1 tsk i varje klick. Låt stå i frysen minst 30 minuter.

Häll alla ingredienser till chokladbollarna i en skål. Vispa med elvisp ett par minuter tills havregrynen har gått sönder lite grann. Ställ gärna smeten i kylen en stund innan du rullar smeten. Rulla sedan till runda bollar, ta en klick nutella och rulla in dem i bollen. Rulla sedan i pärlsocker. Förvara i kyl/frys.