Hot chocolate cupcakes

2017-01-24 063

2017-01-24 062

Det här receptet är från My kitchen stories och jag kan verkligen rekommendera er att gå in på hennes hemsida och prova något av hennes recept. Jag tycker allt ser helt fantastiskt ut – och jag är så sugen på att prova något mer recept än detta! Längtar tills ikväll då jag får mumsa i mig en av dessa… 😉

Hot chocolate cupcakes 12 st
75 g smör
0,5 tsk vaniljsocker
1 dl vatten
1,5 dl mjölk
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2,5 dl strösocker

Chokladglasyr
100 g mörk choklad (minst 55% kakaohalt)
50 g smör

Garnering
3 dl vispgrädde
Kakao till pudring

Gör såhär:
Smält smöret. Tillsätt vaniljsocker, vatten, mjölk och ägg och blanda. Blanda mjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver och strösocker i en bunke för sig och rör sedan ner i smörblandningen. Vispa till en slät smet. Fördela smeten i muffinsformar, använd gärna en muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter. Låt svalna.

Chokladglasyr: smält smör och choklad. Låt svalna i rumstemperatur. Efter en stund ska den ha tjocknat men fortfarande vara rinnig.

Montering: täck varje muffins med chokladglasyren. Droppa glasyren lite över kanten så man får känslan av en överfylld kopp varm choklad.  Vispa grädden och spritsa den på cupcaksen. Pudra till sist över kakao.

Följ gärna fikahosmaja på instagram! ♥