Geléhallon

2017-02-09 06

2017-02-09 061

Har ni provat att göra hemgjorda geléhallon någon gång? Det hade inte jag heller – fram tills nu! Det är inte alls så svårt som man kan tro att det är. Dessa har jag gjort i den här formen från Kökets favoriter. Formen + ett presentkort tävlar jag just nu ut på min instagram! Gå in på fikahosmaja och delta! 🙂

Geléhallon 60 st
17 g gelatinblad (10 st)
150 g hallon (jag använde frysta, men färska funkar med!)
0,75 dl vatten
0,5 dl glykossirap
1,75 dl socker

Gör så här:
Lägg gelatinbladen i blad. Koka upp hallonen i en kastrull och sila dem sedan genom en finmaskig sil i en skål. Ställ åt sidan. Koka vatten, glykossirap och socker till ca 140 grader. Ta bort från värmen och tillsätt hallon och gelatinblad. Rör tills alla gelatinblad har smält. Häll blandningen över formen och stryk över med en palett så det rinner ner i alla hål. Försök ha så lite smet som möjligt kvar på formen. Låt stå i rumstemperatur ett par timmar eller över natten. Rulla sedan i strösocker och mumsa i er dem 🙂