Världens godaste kladdkaka

2017-02-13 06

Den här kladdkakan är världens godaste! Den blir inte rinnig, utan sådär perfekt krämig, så som jag vill ha den i alla fall! Du gör en vanlig kladdkaka, och OBS! använd en form som är 20 cm i diameter. Tryck sedan ut hjärtan med en pepparkaksform om du vill. Och skippa inte kaffet! Kaffet kommer inte att ge en direkt kaffesmak, utan finns där i bakgrunden och det blir sååå gott! 🙂

Kladdkaka
100 g smör
100 g mörk choklad (gärna 70%)
2 ägg
2,5 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
0,75 dl kakao
1 msk vaniljsocker
En nypa salt
0,5 dl starkt kaffe

Gör så här:
Smält smör och choklad och ställ åt sidan. Gör även kaffet så det hinner svalna lite. Vispa snabbt ihop ägg och socker för hand. Blanda ner resten av ingredienserna och rör tills du har en slät smet. Häll smeten i en springform (20 cm i diameter) och grädda mitt i ugnen på 200 grader i 10 minuter. Låt svalna, och låt den med fördel stå i kylskåp en stund innan den serveras.

 

Följ gärna fikahosmaja på instagram ♥