Cheesecake bites

2017-02-23 031

2017-02-23 02

Små ljuvliga, goda cheesecakebitar, som bokstavligen smälter i munnen. Vill du inte göra små bitar går det lika bra att använda detta recept till att göra en vanlig cheesecake. Tänk på att formen jag använde var ganska liten, så dubbla gärna receptet om du tänkt använda en större form.

Cheesecake bites
2 ägg
0,75 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
100 g philadelphiaost
1,5 dl vispgrädde

25 g smör
75 g digestivekex

100 g mörk choklad

Gör såhär:
Separera äggulorna från äggvitorna. Vispa äggulor, strösocker och vaniljsocker vitt och fluffigt. Vispa ner philadelphiaosten. Vispa grädden i en annan skål och vänd ner i ägguleblandningen. Vispa äggvitor fluffigt och vänd försiktigt ner i smeten. Försök behålla så mycket av luften som möjligt. Häll cheesecakesmeten i en form, ca 15 x 15 täckt med bakplåtspapper. En lite större form går också bra att använda.

Smält smöret. Krossa digestivekexen och blanda med smöret. Strö kexblandningen på cheesecakesmeten. Ställ in i frysen och låt stå ett par timmar, gärna över natten.

Skär först bort kanterna, och skär sedan små kuber av cheesecaken. Ställ in dem i frysen igen en kort stund (om det behövs). Smält mörk choklad, gärna i förväg så den hinner svalna lite. Doppa cheesecakebitarna i chokladen (alternativt smeta på chokladen). Låt stelna och servera!

Förvaras i frys. Chokladen kan bli ful om den står i frysen en längre tid, så doppa gärna bitarna precis innan de ska ätas.