Blåbärspaj med vit choklad-kräm

2017-03-05 061

2017-03-05 06

Dessa pajer går snabbt att göra och de blir så goda! Välj mellan att antingen göra 6 st mindre pajer i portionsformar, eller en stor paj i en 24 cm-form.

Blåbärspaj med vit choklad-kräm
2 dl vetemjöl
1 dl kokosflingor
1 dl rörsocker (går bra med vanligt strösocker också)
En nypa salt
100 g rumsvarmt smör

Fyllning:
100 g vit choklad
3 dl vispgrädde
2 äggulor
1 msk vaniljsocker
Blåbär

Gör så här:
Blanda vetemjöl, kokosflingor, socker och salt. Tillsätt smör och blanda ihop till en deg (antingen för hand eller med degkrokar). Smörj formarna med smör. Har du ingen löstagbar botten i din form, se tips längst ner. Tryck ut degen i formarna och grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 10-12 minuter. Låt svalna innan du tar ur dem ur formarna.

Smält den vita chokladen och låt den svalna helt. Vispa grädden och tillsätt äggulorna och vaniljsockret mot slutet. Vispa grädden “lagom” löst, inte för hårt! Vänd försiktigt ner chokladen i grädden och blanda till en jämn smet. Fördela smeten i pajskalet och garnera med färska blåbär och citronmeliss ♥

TIPS!
Har du ingen löstagbar botten till din form, klipp två st långsmala remsor av bakplåtspapper och lägg i kors i botten i formen, innan du trycker ut degen i den. Då blir det superlätt att ta upp pajskalet ur formen när du har gräddat den!