Majas godaste kladdkaka

IMG_6814 (2)

fikahosmaja på instagram ♥

Till detta receptet använde jag en form som var 18 cm i diameter, och det räcker till 6-8 personer. Det går bra att dubbla receptet och göra det i en form som är 24 cm.

Ingredienser

1 pkt oreo
100 + 40 g smör
100 g dumle
50 g mörk choklad
2 ägg
1 dl socker
0,5 dl muscovadosocker
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
En nypa salt
En burk karamelliserad mjölk
1,5 dl grädde

Gör så här:

Gör först en oreobotten. Krossa ett halvt paket oreo och blanda med 40 g smält smör. Tryck ut det i en form och ställ i kylen. Smält 100 g smör, dumle och mörk choklad och ställ åt sidan. Blanda ägg, socker och muscovadosocker. Tillsätt vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt och blanda noga. Blanda även ner smörblandningen i smeten. Ta fram oreobotten och häll halva kladdkakssmeten ovanpå den. Häll sedan en halv burk karamelliserad mjölk ovanpå (enklast är om man värmer den lite först så är den lättare att breda ut). Häll sedan på resten av kladdkakesmeten. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter. Den ska vara rinnig när man tar ut den. Låt kakan svalna och ställ sedan i kylskåp några timmar, gärna över natten. Garnera gärna med grädde och halva oreokakor. Det är även gott att ringa lite karamelliserad mjölk över ♥