Kanelbullar

2017-03-19 071

2017-03-19 07

Kanelbullar
50 g jäst
6 dl mjölk
150 g rumsvarmt smör
1 tsk salt
1,5 dl vit sirap
2 tsk kardemumma
ca 15 dl mjöl

Fyllning
225 g rumsvarmt smör
2,25 dl florsocker
3 msk kanel
1,5 msk farinsocker

+ 1 ägg och pärlsocker

Gör så här:
Värm mjölken till 37 grader. Smula jästen i en bunke, häll över mjölken och vispa tills all jäst har löst sig. Blanda i smör, salt, sirap, kardemumma och det mesta av mjölet. Arbeta degen ca 10 minuter i maskin eller tills den känns elastisk och fin. Tillsätt det sista av mjölet om det behövs. Lägg en bakduk över degen och jäs i 60 minuter till dubbel storlek.

Vispa ihop ingredienserna till fyllningen. Dela degen i två delar. Kavla ut vardera del till 30 x 70 cm. Bred på fyllningen och vik den längsta sidan över den andra, så den blir dubbelvikt. Skär 2 cm tjocka remsor och snurra ihop till bullar. (Tips: gör så här!). Låt jäsa ca 60 minuter till.

Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö på pärlsocker och grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter.