Påskcupcakes

IMG_0959 (2)

Påskcupcakes 9 st
2 ägg
1,25 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
0,5 dl mjölk
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 tsk päronkonjak eller bananlikör (går att utesluta helt eller att smaksätta med något annat)

Frosting
30 g mjukt smör
2,5 dl florsocker
0,5 tsk vaniljsocker
50 g philadelphiaost

Dekorering
Chokladägg
Riven choklad

Gör så här:
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och poröst. Smält smöret och rör ner mjölken. Häll ner i äggblandningen och blanda. Tillsätt mjöl och bakpulver. Smaka av med konjak/likör. Fördela smeten i muffinsformar. Ställ gärna formarna i en muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 12 minuter. Låt svalna.

Frosting: Vispa smör, florsocker och vaniljsocker. Tillsätt philadelphiaosten och vispa tills du har en slät frosting. Bred eller spritsa frostingen på muffinsarna. Riv choklad med hjälp av en osthyvel och garnera tillsammans med chokladägg.