Kladdkaksmuffins med dumlefluff

IMG_1649 (2)

Kladdkaksmuffins med dumlefluff 6 st
25 g smör
75 g mörk choklad
0,25 dl matolja
0,5 dl ljus sirap
1 ägg
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl kakao
0,5 tsk bakpulver
1 dl vetemjöl
1 nypa salt

Dumlefluff
3 dl vispgrädde
180 g dumle

Gör så här:
Smält smöret, ta bort från plattan och rör i chokladen. Tillsätt matolja och sirap, blanda och ställ åt sidan. Vispa ägg och strösocker vitt och fluffigt. Tillsätt smörblandningen. Tillsätt vaniljsocker, kakao, bakpulver, vetemjöl och salt och blanda till en jämn smet. Fyll muffinsformar med smet till 2/3. Ställ gärna formarna i en muffinsplåt. Grädda sedan mitt i ugnen på 175 grader i cirka 12 minuter. Låt svalna.

Dumlefluff: värm grädden i en kastrull, den ska inte koka. Hacka dumlen i små bitar och häll ner i grädden. Rör tills all dumle har smält. Låt stå kallt i minst 4 timmar, gärna över natten. Vispa sedan fluffet med elvisp och spritsa på kladdkaksmuffinsarna. Garnera med godis.

Följ gärna fikahosmaja på instagram ♥