Banankaka med choklad

2017-04-27 091

2017-04-27 09

Banankaka med choklad
75 g smör
3 ägg
2 dl strösocker (byt gärna ut 1 dl mot t. ex. rörsocker)
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
0,5 dl mjölk
1 stor banan eller 2 små
100 g mörk choklad

Ganache
50 g mörk choklad
25 g smör

Gör så här:
Smält smöret och ställ åt sidan. Vispa ägg och socker poröst. Vänd ner vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt mjölk och smöret. Riv ner bananen med ett rivjärn (på den grövsta sidan) i smeten. Grovhacka chokladen och vänd ner den. Smöra och bröa en brödform och häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 30-35 minuter. Känn med en sticka om kakan är klar, stickan ska inte bli kladdig. Ta ut kakan ur ugnen och låt den stå i formen några minuter innan du stjälper upp den. Låt svalna.

När kakan svalnat kan du bred på ganachen. Smält choklad och smör. Låt svalna något i rumstemperatur innan du brer den på kakan. Servera gärna med glass till eller njut av kakan som den är ♥