Rabarbermuffins

IMG_1713

Rabarbermuffins 8 st
100 g rumsvarmt smör
1,5 dl strösocker
1 ägg
3,25 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1,5 tsk vaniljsocker
0,5 tsk grovmalen kardemumma
En nypa salt
1 dl mjölk
75 g vit choklad
ca 1 dl finhackad rabarber (bestäm efter smak)

Mascarponekräm
4,5 msk mascarponeost
3 msk vispgrädde
1,5 msk yoghurt
0,5-1 msk florsocker
1,5 krm vaniljpulver

Gör så här:
Vispa smör och socker vitt och fluffigt. Tillsätt ägget och fortsätt vispa. Blanda i en annan skål vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, kardemumma och salt och blanda sedan ner det i smörblandningen. Tillsätt även mjölk, grovhackad choklad och finhackad rabarber. Fördela den tjocka smeten i muffinsformar och ställ i en muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 25 minuter. Låt svalna.

Mascarponekräm: häll alla ingredienser i en skål. Vispa fluffigt med elvisp och spritsa sedan på muffinsarna. Om du inte använder krämen direkt, ställ den i kylskåp. Om den får stå ett tag kan den bli lös, men då är det bara att vispa den igen.