Morotsrulltårta

2017-05-23 03

2017-05-23 031

Som en morotskaka, men i rulltårtsform! Så enkel och snabb att baka. Och minst lika god som en vanlig morotskaka!

Morotsrulltårta
2 ägg
1,5 dl strösocker
1 morot (ca 1-1,5 dl riven)
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1,5 msk kanel
0,5 msk mald kardemumma
2 msk matolja

Frosting
150 g rumsvarmt smör
200 g philadelhipa
2,5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker

Gör så här:
Vispa ägg och socker poröst. Riv moroten fint och vänd ner i smeten. Tillsätt vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, kanel och kardemumma. Blanda och tillsätt oljan. Rör till en jämn smet. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper, ca 30 x 40 cm. Bred ut smeten så den är jämnt fördelad. Grädda mitt i ugnen på 225 grader i 5-6 minuter. Ta ut och strö socker ovanpå. Vänd kakan upp och ned (ta hjälp av en annan plåt) och låt sedan svalna.

Frosting: vispa alla ingredienser till en jämn och fin frosting med elvisp. Obs! Ha gärna alla ingredienser rumstempererade så slipper du klumpar i frostingen. När kakan svalnat, bred frostingen ovanpå (spara pyttelite om du vill garnera med kokos ovanpå). Rulla sedan försiktigt ihop kakan från långsidan och lägg den med skarven nedåt. Bred eventuellt lite frosting uppepå kakan och strö över kokos. Ska den inte ätas direkt, förvara i kylen. Går även utmärkt att frysa.