Nutella- och jordgubbsdröm

IMG_6867 (2)

Det här receptet gjorde jag i små formar som var 6 cm i diameter, och receptet ger 4 st bakelser. Tar man receptet x2 eller x3 kan man göra det i en form som är 24 cm i diameter, beroende på hur hög bakelse man vill ha.

Nutella- och jordgubbsdröm

Digestivebotten
60 g digestivekex
40 g smör

Nutellacheesecake
90 g nutella
50 g mascarpone
0,5 dl grädde

Jordgubbscheesecake
160 g jordgubbar
1,5 msk socker
50 g mascarpone
0,5 dl grädde

Gör så här:

Börja med att göra digestivebotten. Krossa digestivekexen, smält smöret och blanda ihop det. Tryck ut blandningen i en form och ställ den åt sidan.

Gör sedan nutellalagret. Blanda nutella och mascarpone. Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i smeten. Häll smeten över digestivebotten och ställ i frysen medan du gör det sista lagret.

Mixa jordgubbar och socker så det blir slätt. Blanda i mascarpone. Vispa grädde och vänd försiktigt ner det i blandningen. Ta ut formen ur frysen och häll över jordgubbsblandningen över nutellablandningen. Låt stå i frysen i minst 1 timme. Servera gärna med färska jordgubbar ♥