Oreoglass


IMG_33371

Oreoglass
2 ägg
2 dl socker
3 dl grädde
100 g mörk choklad
50 g oreo

Glasstrutar + 50 g mörk choklad att doppa dem i

Gör så här:
Smält chokladen och ställ åt sidan så den hinner svalna lite. Dela äggen och häll äggulor i en skål och äggvitor i en annan. Vispa äggulor och socker vitt och poröst. Vispa grädden och blanda in i smeten. Vispa även äggvitorna, se till att vispen är helt ren innan du börjar. Vispa tills det har blivit ett vitt skum och blanda försiktigt ner i smeten. Häll över lite av smeten i chokladen och rör om. Blanda sedan ner hela chokladblandningen i smeten. Bryt oreos i små bitar och blanda ner i smeten. Häll smeten i en brödform och frys i minst 3 timmar. Smält 50 g mörk choklad och doppa glasstrutarna i dem. Ställ strutarna i små koppar/glas och låt chokladen stelna.

Tips! Tänk på att desto mörkare choklad du använder, desto mer socker behöver du ha i. Gör färdigt glassmeten och smaka sedan av. Om du vill ha den sötare, tillsätt vaniljsocker!