Jordgubbstårta

2017-06-22 09 - kopia

Den här fyllningen har gjort succé på Fridas bakblogg. Ni hittar originalreceptet HÄR på den himmelska jordgubbstårtan. Jag lovar att ni inte blir besvikna, den är verkligen himmelskt god! Dessutom är fyllningen väldigt enkel att göra och hur praktiskt är det inte med samma fyllning i hela tårtan? Ni bör DEFINITIVT göra denna tårta någon gång denna sommar!

Jordgubbstårta

Tårtbotten
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Fyllning
4 dl vispgrädde
2 dl färskost (t. ex. philadelphia)
1,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
500 g jordgubbar

Garnering 
2-3 dl vispgrädde
Noblesse

Gör så här:
Börja med att göra tårtbotten. Vispa ägg och socker riktigt poröst med elvisp i några minuter. Blanda i en annan skål ihop vetemjöl, potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd försiktigt ner det i smeten. Häll smeten i en lite mindre springform, ca 20 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper. Grädda längst ner i ugnen på 175 grader i ca 30-40 minuter. Känn med en sticka om kakan är klar, stickan ska inte bli kladdig. Låt svalna.

Börja med att vispa grädden till fyllningen. Vispa den “lagom” lös, inte för hård! Vispa i en annan skål upp färskost, tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa lite till. Vänd ner färskostblandningen i grädden med en slickepott. Skiva ungefär hälften av jordgubbarna (resten använder du uppepå tårtan!) i små bitar och vänd ner i smeten.

Montering: dela bottnarna i tre delar. Lägg en botten på ett tårtfat och bred på ungefär hälften av fyllningen. Lägg på ytterliggare en botten och bred på resten av fyllningen. Lägg på den sista botten. (Om du ska använda tårtan dagen därpå eller vill vänta med att garnera den – passar det nu ypperligt att plasta in hela tårtan med plastfolie och ställa in i kylen).

Vispa grädden till garneringen och skiva resterande jordgubbar i så stora bitar som du vill ha dem. Bred på grädde på kanterna och uppepå tårtan. Spritsa gärna små gräddrosor på kanten på tårtan. Tryck fast noblesse och garnera med jordgubbar på toppen.

LYCKA TILL! ♥