Dumlekakor

2017-07-03 03

2017-07-03 031
Dumlekakor ca 25 st
1 dl strösocker
1 dl rörsocker (kan ersättas med 1 dl farinsocker, strösocker eller liknande)
225 g smör, rumsvarmt
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Dumlekolor ca 50 st (det går åt två dumle per kaka!)

Aluminiumformar “muffins” (alternativt använd minimuffinsformar eller liknande)

Gör så här:
Rör ihop socker och rumsvarmt smör, använd en elvisp med degkrokar. Tillsätt sirap, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Arbeta ihop till en smidig deg. Ta upp en liten bit av degen, rulla till en boll och lägg i formen. Tryck ett hål i mitten  av bollen och lägg i en dumle. Degen får inte vara högre än formens kant. Fortsätt likadant tills hela degen är slut. Ställ formarna på en plåt och grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter. Tryck ner ytterligare en dumle i varje kaka direkt när de kommer ut ur ugnen. Låt svalna (men de är supergoda ljumna!). Går bra att frysa.

 

Följ gärna fikahosmaja på instagram! ♥