Fläder- och jordgubbsmuffins med vaniljkräm

2017-07-18 041

2017-07-18 043

2017-07-18 044

Fläder- och jordgubbsmuffins med vaniljkräm, 10 st
100 g smör
1,5 dl mjölk
2 ägg
1,5 dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
7-10 färska jordgubbar
2 msk koncentrerad flädersaft
10 msk vaniljkräm (1 msk/muffins)

Gör så här:
Smält smöret, rör ner mjölken och ställ åt sidan. Vispa ägg och socker poröst i några minuter. Tillsätt smörblandningen. Vänd sedan ner vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Skiva jordgubbar i mindre bitar och vänd ner i smeten. Smaka av med flädersaft (kan även uteslutas, tillsätt då 2 msk mjölk istället). Ha i lite smet i en muffinsform, klicka i ca 1 msk vaniljkräm och fyll på med muffinssmet till ca 3/4 av muffinsformen. Fyll alla muffinsformar på detta vis och grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna, pudra med florsocker innan servering. Förvara i kyl, går bra att frysa.