Kärleksmumskladdkaka

kladdkaka

Kärleksmumskladdkaka
100 g smör
100 g mörk choklad
2 ägg
1,5 dl socker
1 dl rörsocker (kan ersättas med farinsocker eller strösocker)
1,5 dl vetemjöl
0,75 dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 dl starkt kaffe

Glasyr
0,75 dl grädde
1,5 msk starkt kaffe
100 g mörk choklad
50 g smör

Kokosflingor

Gör så här:
Smält smör och choklad och ställ åt sidan. Gör även kaffet så det hinner svalna lite. Rör snabbt ihop ägg och socker för hand. Blanda ner resten av ingredienserna och rör tills du har en slät smet. Häll smeten i en springform och grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter. Den ska fortfarande dallra i mitten när du tar ut den. Låt svalna och ställ den i kylen ett par timmar för bästa resultat.

Glasyr: koka upp grädden. Ta bort från värmen och rör ner resten av ingredienserna. Rör om tills allt har smält. Låt svalna i rumstemperatur. Bred glasyren på kladdkakan och strö på kokosflingor.