Chokladbollar med gömma

2018-04-09 101

2018-04-09 10

Chokladbollar 
200 g smör, rumsvarmt
6 dl havregryn
1 dl strösocker
0,5 dl ljus sirap
8 msk oboypulver
4 msk kakao

Kokos
Det du vill gömma i chokladbollen, t. ex. jordgubbar, kakdeg, godis eller nutella.

Gör så här:
Häll alla ingredienser i en skål. Vispa med elvisp ett par minuter tills havregrynen har gått sönder lite grann. Rulla smeten till små runda bollar. Om du vill kan du gömma till exempel jordgubbar, kakdeg, godis eller nutella i bollarna. Då tar du drygt 1 tsk smet och det du ska gömma, och rullar till en boll. Rulla sedan i kokos. Förvara i kyl/frys.

Tips!
– Om du vill gömma nutella i chokladbollen, klicka ut små klickar (ca 1 tsk) på bakplåtspapper och ställ i frysen i ca 15 minuter. Då går det lättare att rulla i den i bollen.
– Använder du t. ex. dumle eller någon annnan kola, dela dem på mitten.
– Vill du använda jordgubbar, dela dem i mindre bitar och ät upp dem samma dag.