Grahamstekakor

2018-04-17 03

2018-04-17 031

2018-04-17 034

Grahamstekakor, 16 st
4,5 dl mjölk
50 g jäst
7 dl vetemjöl special
5 dl grahamsmjöl
75 g smör
0,75 dl ljus sirap
1 tsk salt

Gör så här:
Värm mjölken till 37 grader. Smula ner jästen i mjölken och rör tills jästen har löst upp sig. Häll blandningen i en bakmaskin och tillsätt resten av ingredienserna. Kör degen långsamt någon minut och kör den sedan på medel/snabb hastighet i ca 10 minuter eller tills den känns varm och elastisk. Täck över degen med en bakhandduk och låt jäsa i en timme.

Dela degen i 16 lika stora delar och forma till runda bollar. Kavla ut bollarna till cirklar, drygt en decimeter i diameter. Nagga med en gaffel och lägg på plåt. Täck över med en bakhandduk och låt jäsa ytterligare en timme.

Grädda tekakorna mitt i ugnen på 225 grader i ca 7-8 minuter. Godast är de såklart ljumna. Fungerar även bra att frysa in dem.

Följ fikahosmaja på instagram så missar du inga recept ♥