Kladdkaksmuffins med dumlefluff

2018-04-23 111

2018-04-23 11

Supergoda kladdkaksmuffins som toppas med dumlefluff. Tänk på dumlefluffet behöver stå kallt minst 4 timmar – så förbered den gärna dagen före.

Kladdkaksmuffins med dumlefluff, 6 st
25 g smör
75 g mörk choklad
1 ägg
1 dl strösocker
1 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
1 nypa salt
0,25 dl matolja
0,5 dl ljus sirap

Dumlefluff
3 dl vispgrädde
180 g dumle

Gör så här:
Ha i smöret och chokladen i en kastrull och smält på låg värme. Ställ åt sidan. Vispa ägg och strösocker vitt och fluffigt. Tillsätt det smälta smöret och chokladen. Tillsätt resterande ingredienser och blanda till en jämn smet. Fyll muffinsformar med smet till 2/3. Ställ gärna formarna i en muffinsplåt. Grädda sedan mitt i ugnen på 175 grader i cirka 12 minuter. Låt svalna.

Dumlefluff: värm grädden i en kastrull, den ska inte koka. Dela dumlekolorna på mitten och häll ner i grädden. Värm tills all dumle har smält, rör om då och då. Låt stå kallt i minst 4 timmar, gärna över natten. Vispa sedan fluffet med elvisp och spritsa på kladdkaksmuffinsarna. Garnera med godis.

Följ gärna fikahosmaja på instagram för fler recept ♥