Daimkakor

IMG_6072 (2)

 

Ingredienser:
2 dl socker
220 g smör
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
200 g Marabou daim

 

Gör så här:
Rör ihop socker och rumsvarmt smör och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Hacka chokladen och blanda in den i degen. Dela degen i två delar och rulla ut till länger. Platta till längderna något med fingrarna. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader  i cirka 8-11 minuter. Skär dem i snitt medan de fortfarande är varma, så de inte spricker.

Ät dem direkt om du vill ha dem mjuka och sega, eller vänta tills de svalnat för att få dem mer knäckiga ♥

 

Psst… ni vet väl att jag finns på instagram också? @fikahosmaja