Chokladsnittar med dumle och maräng

IMG_8429 (3)

Chokladsnittar med dumle och maräng
150 g smör
0,5 dl socker
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
3 dl vetemjöl
ca 6 st Dumlekolor

Maräng:
1 äggvita
0,5 dl socker

Gör så här:
Rör ihop alla ingredienser till en deg. Dela degen i två delar och rulla ut till längder. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite med fingrarna. Gör en liten fördjupning längs med mitten av längderna, dela dumlekolorna i tunna skivor och tryck ner dem i fördjupningen.

Maräng: vispa äggvitan till ett hårt skum och tillsätt sockret. Bred marängen på längderna. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 15 minuter. Skär snittarna medan de fortfarande är varma. Jag garnerade även med kolaströssel på mina snittar.