Chokladmousse med baileys och kaffe

IMG_9120 (2)

Chokladmousse med baileys och kaffe
6 personer

150 g mörk choklad
150 g ljus choklad
1 äggula
4,5 dl grädde
0,5 dl kallt kaffe
2 msk baileys

Brända mandlar
100 g sötmandel
0,75 dl strösocker
0,25 dl vatten

Gör så här:
Smält chokladen över ett vattenbad. Ta bort chokladen från värmen och vispa ner äggulan. Vispa grädden och rör ner chokladen i grädden. Blanda sedan ner kaffe och baileys. Låt moussen stelna i kylen i minst två timmar.

Rosta mandlarna i en torr stekpanna. Rör om ibland så mandlarna inte bränns. Koka upp vatten och socker i en kastrull och tillsätt mandlarna. Rör hela tiden. Koka tills sockret har fastnat på mandlarna och allt vatten är borta. Häll upp mandlarna på ett bakplåtspapper och låt dem svalna. Hacka sedan mandlarna i lite mindre bitar.

Servera moussen med vispad grädde, noblesse och brända mandlar.