Cheesecake deluxe

IMG_6285 (2)

IMG_6293 (4)

♥@fikahosmaja på instagram!

 

Den här cheesecaken är såå god! Dessutom är den ju fin att se på. Den är faktiskt väldigt enkel att göra, även om den kräver sina förberedelser!

Ingredienser cheesecake:

4 ägg
1,5 dl socker
200 g philadelphiaost
4 dl vispgrädde
200 g digestivekex

 

Gör så här:

 Separera äggulorna från äggvitorna. Vispa äggulor och strösocker och rör ner philadelphiaosten. Vispa grädden och vänd ner den i smeten. Vispa äggvitorna till ett hårt, vitt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten. Varva digestivekexen och smeten i en form. Låt stå i frysen i minst 3-4 timmar innan du har på toppingen.

 

…här är det bara att låta fantasin flöda! Man kan använda vad som helst som topping, men detta är vad jag använde.

Ingredienser topping:

Marabou mjölkchoklad
Jordgubbar
Blåbär
Dumle
Daimkulor
Ca 2 dl grädde
Karamelliserad mjölk
Gör så här:

Gör fluff dels av Maraboun, och dels av Dumlen.  (Värm upp 0,75 dl grädde, det får inte börja koka. Dela chokladen i små bitar och rör ner dem i grädden tills de har smält. Låt stå i kylskåp minst 5 timmar, gärna över natten. Sedan vispas den upp och då blir den fluffig).

Hacka jordgubbarna i små bitar och blanda med lite grädde. Blanda även blåbären med lite grädde.

 

Innan servering:

Innan det är dags att servera kan man ta ut cheesecaken ur frysen och dela den i tårtbitar, så att de som ska äta den ska kunna välja vilken bit de vill ha.

Sedan är det bara att börja dekorera! Ovanpå jordgubbsgrädden skar jag en jordgubbe mitt itu och la på. Ovanpå blåbärsgrädden, blåbär. Ovanpå Maraboufluffet, Marabou. Ovanpå Dumlefluffet, Dumle. Ovanpå karamelliserad mjölk, daimkulor.

Man får vara lite snabb så att cheesecaken inte hinner tina för mycket. Sedan är det bara att äta och njuta ♥