Brownies med Philadelphiaröra

IMG_6122 (2)

Receptet räcker till ca 12 bitar.

Ingredienser:

150 g smör
50 g mörk choklad
1 dl kakao
3 ägg
3 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Philadelphiaröra:

200 g Philadelphiaost
1 äggula
3 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker

 

Gör så här:

Smält smör och blanda ner choklad och kakao. Rör ihop ägg och socker. Blanda mjöl och bakpulver för sig och ha ner det i äggsmeten. Rör ihop det till en jämn smet. Gör sedan Philadelphiaröran genom att blanda Philadelphian, äggulan, strösockret och vaniljsockret. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna (ca 35 x 40 cm) och höll i browniesmeten. Bred ut Philadelphiaröran ovanpå och dra ut den till ett fint mönster med en kniv. Grädda i nedre delen av ugnen på 150 grader i ca 30 min, beroende på hur kladdig du vill ha den. Servera gärna med lättvispad grädde ♥