Budapestrulle med röda bär

IMG_6480 (2)

Ingredienser:

1,5 dl socker
2,25 dl hasselnötsmjöl
0,75 dl maizena
6 äggvitor
1,5 dl socker
4,5 dl vispgrädde
Färska jordgubbar och hallon
100 g mörk choklad

Gör så här:

Blanda socker, hasselnötsmjöl och maizena. Vispa äggvitorna vitt och fluffigt, tillsätt lite socker i taget och vispa till en fast maräng. Blanda i de torra ingredienserna och blanda försiktigt. Spritsa ut smeten i smala strängar tätt på ett bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen på 170 grader i 20 minuter, lufta ugnen några sekunder och grädda ytterligare 2 minuter. Låt bottnen svalna och vänd den sedan upp och ner, så att du har undersidan uppåt. Bred på grädden och bären, och rulla ihop till en rulle. Ringla över smält choklad och garnera med till exempel grädde, hallon och lite florsocker ♥