Riktigt chokladiga brownies

2016-11-03-03 2016-11-03-031

Brownies
75 g smör
50 g mörk choklad
1 ägg
0,5 dl strösocker
0,5 dl farinsocker
0,5 dl kakao
1 msk vaniljsocker
0,5 dl vetemjöl
Karl Fazer “iced coffee & mudcake” eller annan choklad

Chokladtryffel
0,5 dl vispgrädde
50 g mörk choklad

Gör så här:
Smält smöret, hacka chokladen och rör ner den i smöret. Ställ åt sidan. Rör ihop ägg, strösocker och farinsocker för hand. Rör i smörblandningen. Tillsätt kakao, vaniljsocker, vetemjöl och blanda. Bryt några bitar choklad och blanda ner i smeten. Sätt bakplåtspapper i botten på en form och smöra kanterna (min form var 10 x 10 cm). Häll i smeten och grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter. Låt svalna.

Chokladtryffel: koka upp grädden och ta sedan bort dem från värmen. Hacka chokladen, häll i den i grädden och rör tills all choklad har smält. Låt svalna till rumstemperatur.

Bred chokladtryffeln på brownien. Skär kakan i bitar. Hacka olika sorters choklad och tryck ner dem i tryffeln. Låt stelna i kylen en kort stund. Servera gärna med en klick grädde!