Hallonmacarons

2016-11-08-072

2016-11-09-05

 

I samarbete med Kökets favoriter har jag idag bakat ljuvliga, små hallonmacarons! Tyllen är en mindre dekorationstyll, vilket är perfekt när man ska göra sådana här små bakverk.

Tyllen jag använde hittar ni om ni klickar HÄR tillsammans med en massa andra fina tyllar. (Psst… kanske kan bli en superbra julklapp till någon som älskar att baka eller dekorera? De kommer även i en riktigt praktisk förvaringslåda!)

Jag vill även slå ett slag för spritspåsen. Förutom att jag älskar att de är genomskinliga (tycker det är såå fint!!) så är de gjorda av tjockare plast och håller för flera användningar om du diskar av dem. Spritspåsen hittar ni om ni klickar HÄR, hela 50 st ingår.

Kom ihåg att ni fortfarande har 10% rabatt på hela sortimentet hos Kökets favoriter med koden MAJA16. Erbjudandet gäller till och med den 14/11.

 

Hallonmacarons 12 st
2 äggvitor
0,25 dl socker
1,75 dl mandelmjöl
2 dl florsocker
Röd karamellfärg

Smörkräm
75 g smör, rumsvarmt
1,5 dl florsocker
1,5 tsk vaniljsocker
1 äggula
1,5 msk hallonsylt

Gör så här:
Vispa äggvitorna tills de är vita och fluffiga. Tillsätt lite av sockret i taget. Tillsätt mandelmjöl och florsocker, vänd ner det med en slickepott. Tillsätt karamellfärg tills du blir nöjd, det krävs bara en liten droppe så prova dig fram. Spritsa smeten i små cirklar, ca 3 cm i diameter, på ett bakplåtspapper. Det ska bli ungefär 24 st. Låt stå i 15 minuter för att förhindra att de spricker. Grädda långt ner i ugnen på 150 grader i 12 minuter. Ta bort bakplåtspappret med macaronsen från plåten så fort de kommer ut ur ugnen. Låt svalna.

Smörkräm: vispa smör, florsocker och vaniljsocker tills det blir fluffigt. Vispa ner äggulan. Tillsätt hallonsylt (och ev röd karamellfärg) och blanda. Spritsa smörkrämen på hälften av macaronsen och lägg sedan på den andra delen.