Dumlepraliner

2016-11-1506-20-3212

2016-11-1506-17-5111

2016-11-1506-22-2913

 

Har ni gjort egna praliner någon gång? Det är sååå kul! Detta är mina första praliner någonsin. Det är så mycket enklare än vad man tror, pralinformen gör jobbet åt dig! Min pralinform hittar ni HÄR hos Kökets favoriter. Har du aldrig provat förut tycker jag att du ska klicka hem en form direkt så du kan börja göra praliner. Det passar ju perfekt till jul! Har du redan en form är det bara att börja baka. Receptet nedan är farligt gott 😉

 

Dumlepraliner 12 st
1 dl grädde
45 g dumle
1 dl nutella
1,5 dl mörk choklad (ca 60%)

Gör så här:
Värm grädden, koka ej. Hacka dumlen, häll ner den i grädden och rör tills den smält. Låt stå kallt i minst 4 timmar.

Smält nutella och choklad på låg värme. Fyll lite mindre än hälften av din form med smet, spara lite som du ska använda senare. Har du ingen pralinform, använd små silikonformar eller andra godisformar. Täck kanterna med smet, lättast är att använda fingret. Ställ i frysen i 5 minuter. Under tiden kan du vispa dumlegrädden. Ta ut formen ur frysen och fyll formarna med dumelgrädde, jämna till med fingret. Spara en liten bit upp till kanten. Ställ i frysen i 5 minuter. Ta ut och fyll upp till kanten med nutellablandningen. Frys i 10 minuter och förvara sedan i kylen. Det är lätt hänt att de försvinner på en gång… 😉