Saffranssnittar med dumle


2016-11-24-09-2

2016-11-24-101-2

2016-11-24-103-2

2016-11-24-104

Alltså de här snittarna!! Top 10 det godaste jag har bakat. Perfekta att baka nu när första advent närmar sig! Tycker ni också att slickepotten i andra bilden är superfin? HÄR hittar ni den. Kökets favoriter har just nu 20% rabatt på HELA sitt sortiment + fri frakt, wohoo! Gäller till och med 27/11. Ange kod 16BLACK. Men först: sätt igång att baka snittarna.

Saffranssnittar med dumle
100 g smör, rumsvarmt
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2,25 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vit (eller ljus) sirap
0,5 g saffran
ca 11 st dumle

Gör så här:
Vispa ihop smör och socker. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda för hand. Dela degen i två delar och och rulla ut till längder, lika långa som plåten. Platta till degen lite med fingrarna. Dela dumlekolorna på längden och lägg längs med degen. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 12 minuter. De känns kanske mjuka, men de kommer att stelna så fort de svalnar. Skär snittarna medan de fortfarande är lite varma.