Lingoncheesecake med pepparkaka

Lingoncheesecake med pepparkaka

4 ägg
1,5 dl strösocker
200 g philadelphiaost
4 dl vispgrädde
2-3 dl lingon (jag använde frysta)
Pepparkakor

Gör så här:
Knäck äggen, häll äggvitorna i en skål och äggulorna i en annan. Vispa äggulor och socker poröst i en skål. Vispa sedan ner philadelphiaosten. Vispa grädden i en annan skål och vänd ner den i smeten.Vispa till sist äggvitorna i ytterligare en skål och vänd ner i smeten. Försök blanda så lite som möjligt så fluffet inte försvinner. Blanda till sist i lingon. Fördela smeten i en 20 cm-springform och en ca 10-15 cm-springform. Ställ i frysen i ca 4 timmar.

Ställ gärna cheesecakesen en halvtimme i kylen innan servering. Ta ur dem ur formarna och ställ den lilla kakan på den stora. Ställ dem upp och ned så blir de snyggare! Garnera med små pepparkakshjärtan ♥