Fudge med choklad, apelsin och hasselnötter

2016-12-08-074

2016-12-08-075

Denna fudge gjorde Roy Fares i “Dessertmästarnas jul” för ett par veckor sedan. Detta recept finns även på kanal5’s facebooksida, om man letar noga hittar man det! Det är väldigt lätt att gå miste om detta recept, och jag tycker det är FÖR BRA för att missa. Ni bör prova detta lätta och goda recept genast!

Fudge med choklad, apelsin och hasselnötter
400 g (1 burk) kondenserad mjölk
50 g smör
1 apelsin (använd det yttersta skalet av hela apelsinen)
400 g mörk choklad
200 g hasselnötter
Havssalt

Gör så här:
Häll kondenserad mjölk, smör och apelsinskal i en kastrull. Värm på låg temperatur tills alla ingredienser har smält. Hacka mörk choklad och häll i en skål. Häll sedan över den varma blandningen över chokladen. Rör tills all choklad har smält. Fortsätt rör så kommer så småningom blandningen att få en fastare konsistent. Rör ner hasselnötterna (du kan rosta dem innan om du vill) och blanda. Häll smeten i en form med bakplåtspapper (ca 20 x 20 cm) och strö över havssalt. Förvara i rumstemperatur i ett par timmar tills den har “satt” sig. Förvara sedan i kylskåp.