Rocky road-kladdkaka

2016-12-10-02

2016-12-10-022

Denna kladdkaka är bakad i en springform från  Kökets favoriter  som ni hittar HÄR ♥

Rocky road-kladdkaka
2 dl farinsocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
150 g smör
1 dl Dumle
1 dl salta jordnötter
1 dl minimarshmallows

Dumlefluff
3 dl grädde
180 g dumle

Chokladsås
0,5 dl socker
0,5 dl kakao
0,5 dl vispgrädde
20 g smör

Garnering
Dumle
Jordnötter
Pistagenötter
Minimarshmallows (jag använde godiset “sockerbitar”)

Gör så här:
Kladdkaka: rör ihop farinsocker och ägg för hand. Tillsätt vetemjöl och kakao. Smält smöret och rör ner i smeten. Hacka dumle, jordnötter och minimarshmallows och blanda ner i smeten. Häll smeten i en form (ca 20 cm i diameter) och grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 14 minuter. Låt kakan svalna. Låt den med fördel stå i kylskåp innan den serveras.

Dumlefluff: värm grädde och dumle i en kastrull, det får inte koka. Rör om då och då tills dumlen har smält. Låt den svalna och ställ sedan i kylen i ca 5 timmar. Vill man att det ska gå lite fortare kan man smälta hälften av grädden tillsammans med dumlen, och ha i resten när den har svalnat, då räcker det med ett par timmar i kylen. Vispa fluffet med elvisp och bred över kladdkakan.

Garnera med dumle, minimarshmallows, pistagenötter och jordnötter.

Chokladsås: ha i alla ingredienser i en kastrull och koka upp. Låt det sedan svalna några minuter och ringla den sedan över kakan.

Följ gärna fikahosmaja på instagram! ♥