Kokostoppar med saffran

2016-12-24-11

Kokostoppar med saffran
50 g smör
0,5 g saffran
2 ägg
1,25 dl strösocker
200 g kokosflingor

Gör så här:
Smält smöret och rör ner saffranet. Ställ åt sidan. Rör ihop ägg och socker för hand i en skål. Tillsätt smörblandningen och kokosflingor och rör till en smet. Låt stå och svälla i minst 10 minuter. Ta upp smet med en sked och forma dem till små toppar med fingrarna. Ställ på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter. Låt svalna.

 

Vill du göra renar av kokostopparna? Du behöver:
ca 25-50 g mörk choklad
röda Non-stop godis
Kristyr (eller liknande att färsta med)

Gör så här:
Smält chokladen. Spritsa ut chokladen med en liten tyll (eller klipp ett hörn på en plastpåse) på ett bakplåtspapper. Låt stelna i rumstemperatur. Gör två små hål i kokostoppen och tryck försiktigt ner hornen. Spritsa en liten klick kristyr som nos och tryck dit en röd non stop. Pudra gärna över lite snö – jag menar florsocker 😉 Sedan är dina söta små renar färdiga! ♥

Följ gärna fikahosmaja på instagram!