Dark chocolate pots de créme

2016-12-31-03

Dark chocolate pots de créme 7-8 st
225 g mörk choklad
6 äggulor
6 msk socker
3,5 dl grädde
1,5 dl mjölk
0,25 tsk salt
1 msk vaniljsocker

Till servering
Vispad grädde

Gör så här:
Hacka chokladen, häll i en stor bunke och ställ åt sidan. Separera äggulorna från äggvitorna. Häll äggulorna i en skål och tillsätt socker. Vispa tills det blir poröst. Tillsätt grädde, mjölk, salt och vaniljsocker och blanda. Häll smeten i en stor kastrull och värm till 80 grader eller tills den har tjocknat, ca 8-10 minuter. Häll blandningen genom en sil över chokladen. Låt stå 1-2 minuter och rör sedan slätt. Är den inte slät – sila den igen. Fördela i portionsformar (eller hur du vill servera den) och låt stå i rumstemperatur tills den har svalnat. Ställ sedan in den i kylen. Låt stå i minst 4 timmar.

Servera med lättvispad grädde och strö eventuellt över lite flingsalt.