Banan- och chokladmuffins

2017-01-02-051

2017-01-02-052

Dessa muffins är perfekta när du är sugen på något sött men ändå inte alltför onyttigt. Vill man så kan man byta ut mjölet mot t. ex. hasselnötsmjöl, strösockret byter man ut mot kokossocker och istället för den vanliga mjölkchokladen använder man en extra mörk choklad. Ta vad du har, och gör hur du vill – helt enkelt!

Banan- och chokladmuffins
1 dl vetemjöl
0,25 tsk bakpulver
1 krm salt
2 msk kakao
1 ägg
0,5 dl socker (använd gärna kokossocker)
2 msk kokosolja
0,5 dl grekisk yoghurt (eller liknande)
1,5 banan
1,5 dl hackad mörk choklad

Gör så här:
Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och kakao i en skål och ställ åt sidan. Ta fram en annan skål och vispa ihop ägg och socker för hand. Smält kokosoljan försiktigt i mikron och vispa ner den och yoghurten i äggblandningen. Mosa bananerna och tillsätt dem och även chokladen i blandningen. Tillsätt de torra ingredienserna och rör till en fin smet. Fördela smeten i 6 st normalstora muffinsformar, ställ gärna formarna i en muffinsplåt. Toppa gärna muffinsarna med chokladknappar eller hackad choklad. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 18 minuter. Känn med en sticka om de är klara, stickan ska vara torr. Om du inte äter dem genast, förvara i kyl/frys upp till några dagar/ett par veckor.

TIPS! 
Bananerna är godast när de är som mognast. Använd därför gärna bananer som har blivit svarta eller lägg in bananerna i ugnen på 175 grader i ca 5-10 minuter beroende på hur mogna de var innan. När skalet har blivit svart är de klara! Därefter kan du mosa dem och fortsätta följa receptet.

Följ gärna fikahosmaja på instagram♥