Bondkakor med jordnötter

2017-01-07-02

2017-01-07-021

En klassisk bondkaka där sötmandeln är utbytt mot jordnötter! Använd gärna salta jordnötter för extra god smak.

Bondkakor med jordnötter
5,5 dl vetemjöl
2 dl råsocker
1 msk ljus sirap
1 tsk bikarbonat (eller 2 tsk bakpulver)
1 msk vatten
0,75 dl grovhackade salta jordnötter
200 g rumsvarmt smör

Gör så här:
Häll mjölet i en skål och gör en fördjupning i mjölet. Tillsätt resten av ingredienserna och nyp eller vispa snabbt ihop ingredienserna till en deg. Dela degen i två delar och rulla ut två runda längder, ca 5 cm i diameter. Rulla in dem i plastfolie och låt ligga i kylen i ett par timmar eller tills de är hårda.

Skär ca 0,5 cm tjocka skivor av degen och lägg på plåt. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 5-7 minuter.